Crochetnerd

Alla inlägg under september 2010

Av Johanna - 28 september 2010 07:52

Strumporna blev klara till slut och för första gången fick jag till en häl som faktiskt så ut som en häl, dock inte helt perfekt men tycker ändå att jag gjorde ett bra jobb. Nästa par strumpor blir nog bättre.


Har länge funderat på att virka en sjal, men jag hittar inget mönster på en, inget mönster som jag verkligen tycker om. Ger också upp snart med att leta och går och köper mig en halsduk istället även fast det inte är något jag egentligen vill göra. Sen skulle jag behöva ha ett par vantar för jag fryser om händerna när jag är ute med hunden men hittar inte något sådant heller. Därför har jag inte bloggat på länge. Finns det någon som har några tips på både sjal och vantar?


Här kommer iallafall bild på strumporna som jag knåpade ihop. De har faktiskt varit färdiga länge.


  





Av Johanna - 12 september 2010 10:56

Var till skolan och kollade in en utbildning på teknikcollege, nu ska man börja plugga. CNC operatör är vad jag ska plugga till, kanske en aning otippat men det låter super roligt och kan inte vänta tills arbetsförmedlingen hör av sig och säger att jag kommit in. Utbildningen är på 40 veckor plus lite praktik veckor, efter utbildningen har jag en stor stor stor chans att få ett jobb. Jag vill verkligen bli antagen, ser fram emot det till tusen. Är lite rädd för att jag inte ska komma in och gör jag inte det så kommer jag bli så besviken. 



Sen har jag och sambon skaffat hund, en liten tjej på 10 månader, en liten Madicken. Vi har inte namngett henne själv men vi tycker att namnet är passande. Jag är helt chockad och förvånad när vi är ute och går med henne. Passerar man andra hundar så säger hon inte ett knyst, hon stannar bara och tittar lite och går sedan vidare. Sen sover hon mycket, men eftersom det är ett nytt hem så kanske det är mycket intryck som hon tar in som gör henne lite trött. Men det är verkligen en mycket trevlig hund och är riktigt nöjd och stolt över att äga henne. Förresten så är det en Jack Russell terrier och min mamma och pappa hade en sådan ras tidigare och hon var överallt och ingenstans och kunde aldrig lägga sig i soffan och sova knappt. Hon var super aktiv, denna hund är lugn som tusan jämfört med hunden som mamma och pappa hade.


  




 Jag tror att hon trivs hos oss litegrann vad tror ni?



Höll dock på att få en hjärtsnörp dagen efter vi fick henne. Har stickat en vante, den kom hon bärandes med i munnen. Sedan lade hon sig ner och började bita på den. Eftersom man är en stor garnnörd så passerade miljoner tankar och bilder i huvudet på mig, där jag såg hunden i ett hav av sönder trasade stickade kläder och nystan. Men det har inte hänt igen, problemet var väl att vanten låg på golvet.

Av Johanna - 9 september 2010 10:32

Vi har en granne i detta hus där jag bor som jag många gånger velat mörda för att han spelar för hög musik. Nu må jag låta som en gammal tant som klagar på allt. Men denna kille spelar riktigt högt så vi till och med hör allting av musiken inklusive kan stå och dansa och sjunga med. Vissa gånger är det liksom helt enkelt på fel tillfälle han sätter igång och spelar. Vissa gånger bryr man sig liksom nämnvärt. Denna kille bjöd in mig och min sambo till honom igår för han ville i princip be om ursäkt för att han vet att han stör ibland och så visade han vad han hade för apparat och sa att när han spelar är det bara vi dunkar i väggen eller ringer till honom och säger nu är det bra. Denna grabb var dock en aning på lyset men samtidigt finns det tydligen hopp ändå. Han ville inte att vi skulle blänga surt på varandra (vilket vi inte gör heller) men han ville inte att vi skulle bli ovänner.


Sen detta med stickning och virkning, det ligger nog lite på is, jag pillar lite här och pillar lite där men ingenting blir liksom klart, känner att lusten för det har minskat en aning, men inte så att jag skulle kunna lägga ner helt förstås. Men det går inte på löpandeband längre. 


Sen ska jag äntligen göra något av mitt liv istället för att sitta hemma och glo och inte träffa en enda människa på hela dagen. Det är det som känns hårt med att vara arbetslös, det är att man inte får träffa folk på samma sätt som när man jobbar. Nu har jag anmält mig till en utbildning och jag hoppas att jag kommer in, för jag behöver verkligen göra något vättigt av min dagar som just nu är fruktansvärt långsamma. Så jag håller tummarna, hoppas ni gör det också.

Av Johanna - 2 september 2010 07:49

Har senaste tiden stickat en tröja som ni kanske redan vet, efter alla mina inlägg av kramp i handen och benhårt hålla garnet. Den blev faktiskt färdig till slut. Den blev kanoners tycker jag och behöver verkligen inte skämmas för den.



  




Sen undrar jag en grej har senaste tiden suttit och stickat sockor (mina första) och undrar lite hur man ska minska för att få en perfekt rundad tå, enligt beskrivningen som jag hade så var det inte direkt utförligt förklarat. Det stod bara att man skulle dra tråden genom alla maskor och sedan var den färdig. Men tycker inte direkt att det funkar med drygt 50 maskor på stickorna. Så hur ska jag minska för att få en rundad tå. Någon som kan ge mig lite tips? Sen kan jag bara tillägga att jag inte tycker om garner som ändrar färg. Det är ju spännande att sticka med då det blir spännande för ögat men samtidigt tycker mitt öga att det blir rörigt och stökigt. Vissa älskar garn med fler färger men jag tycker inte om det. Stickar hellre med två färger än ett garn som ändrar färg. Men jag var tvungen att prova om jag verkligen inte kunde älska det. Men det går inte.


  

  

Så hur gör jag nu? Har jag gjort rätt för det första?

Ovido - Quiz & Flashcards