Crochetnerd

Senaste inläggen

Av Johanna - 28 september 2010 07:52

Strumporna blev klara till slut och för första gången fick jag till en häl som faktiskt så ut som en häl, dock inte helt perfekt men tycker ändå att jag gjorde ett bra jobb. Nästa par strumpor blir nog bättre.


Har länge funderat på att virka en sjal, men jag hittar inget mönster på en, inget mönster som jag verkligen tycker om. Ger också upp snart med att leta och går och köper mig en halsduk istället även fast det inte är något jag egentligen vill göra. Sen skulle jag behöva ha ett par vantar för jag fryser om händerna när jag är ute med hunden men hittar inte något sådant heller. Därför har jag inte bloggat på länge. Finns det någon som har några tips på både sjal och vantar?


Här kommer iallafall bild på strumporna som jag knåpade ihop. De har faktiskt varit färdiga länge.


  

ANNONS
Av Johanna - 12 september 2010 10:56

Var till skolan och kollade in en utbildning på teknikcollege, nu ska man börja plugga. CNC operatör är vad jag ska plugga till, kanske en aning otippat men det låter super roligt och kan inte vänta tills arbetsförmedlingen hör av sig och säger att jag kommit in. Utbildningen är på 40 veckor plus lite praktik veckor, efter utbildningen har jag en stor stor stor chans att få ett jobb. Jag vill verkligen bli antagen, ser fram emot det till tusen. Är lite rädd för att jag inte ska komma in och gör jag inte det så kommer jag bli så besviken. Sen har jag och sambon skaffat hund, en liten tjej på 10 månader, en liten Madicken. Vi har inte namngett henne själv men vi tycker att namnet är passande. Jag är helt chockad och förvånad när vi är ute och går med henne. Passerar man andra hundar så säger hon inte ett knyst, hon stannar bara och tittar lite och går sedan vidare. Sen sover hon mycket, men eftersom det är ett nytt hem så kanske det är mycket intryck som hon tar in som gör henne lite trött. Men det är verkligen en mycket trevlig hund och är riktigt nöjd och stolt över att äga henne. Förresten så är det en Jack Russell terrier och min mamma och pappa hade en sådan ras tidigare och hon var överallt och ingenstans och kunde aldrig lägga sig i soffan och sova knappt. Hon var super aktiv, denna hund är lugn som tusan jämfört med hunden som mamma och pappa hade.


  
 Jag tror att hon trivs hos oss litegrann vad tror ni?Höll dock på att få en hjärtsnörp dagen efter vi fick henne. Har stickat en vante, den kom hon bärandes med i munnen. Sedan lade hon sig ner och började bita på den. Eftersom man är en stor garnnörd så passerade miljoner tankar och bilder i huvudet på mig, där jag såg hunden i ett hav av sönder trasade stickade kläder och nystan. Men det har inte hänt igen, problemet var väl att vanten låg på golvet.

ANNONS
Av Johanna - 9 september 2010 10:32

Vi har en granne i detta hus där jag bor som jag många gånger velat mörda för att han spelar för hög musik. Nu må jag låta som en gammal tant som klagar på allt. Men denna kille spelar riktigt högt så vi till och med hör allting av musiken inklusive kan stå och dansa och sjunga med. Vissa gånger är det liksom helt enkelt på fel tillfälle han sätter igång och spelar. Vissa gånger bryr man sig liksom nämnvärt. Denna kille bjöd in mig och min sambo till honom igår för han ville i princip be om ursäkt för att han vet att han stör ibland och så visade han vad han hade för apparat och sa att när han spelar är det bara vi dunkar i väggen eller ringer till honom och säger nu är det bra. Denna grabb var dock en aning på lyset men samtidigt finns det tydligen hopp ändå. Han ville inte att vi skulle blänga surt på varandra (vilket vi inte gör heller) men han ville inte att vi skulle bli ovänner.


Sen detta med stickning och virkning, det ligger nog lite på is, jag pillar lite här och pillar lite där men ingenting blir liksom klart, känner att lusten för det har minskat en aning, men inte så att jag skulle kunna lägga ner helt förstås. Men det går inte på löpandeband längre. 


Sen ska jag äntligen göra något av mitt liv istället för att sitta hemma och glo och inte träffa en enda människa på hela dagen. Det är det som känns hårt med att vara arbetslös, det är att man inte får träffa folk på samma sätt som när man jobbar. Nu har jag anmält mig till en utbildning och jag hoppas att jag kommer in, för jag behöver verkligen göra något vättigt av min dagar som just nu är fruktansvärt långsamma. Så jag håller tummarna, hoppas ni gör det också.

Av Johanna - 2 september 2010 07:49

Har senaste tiden stickat en tröja som ni kanske redan vet, efter alla mina inlägg av kramp i handen och benhårt hålla garnet. Den blev faktiskt färdig till slut. Den blev kanoners tycker jag och behöver verkligen inte skämmas för den.  
Sen undrar jag en grej har senaste tiden suttit och stickat sockor (mina första) och undrar lite hur man ska minska för att få en perfekt rundad tå, enligt beskrivningen som jag hade så var det inte direkt utförligt förklarat. Det stod bara att man skulle dra tråden genom alla maskor och sedan var den färdig. Men tycker inte direkt att det funkar med drygt 50 maskor på stickorna. Så hur ska jag minska för att få en rundad tå. Någon som kan ge mig lite tips? Sen kan jag bara tillägga att jag inte tycker om garner som ändrar färg. Det är ju spännande att sticka med då det blir spännande för ögat men samtidigt tycker mitt öga att det blir rörigt och stökigt. Vissa älskar garn med fler färger men jag tycker inte om det. Stickar hellre med två färger än ett garn som ändrar färg. Men jag var tvungen att prova om jag verkligen inte kunde älska det. Men det går inte.


  

  

Så hur gör jag nu? Har jag gjort rätt för det första?

Av Johanna - 29 augusti 2010 23:14

Har haft den här bloggen i drygt två månader nu. Någon där ute som faktiskt går in här och läser och kollar lite. Kan ni inte ge mig lite feedback på vad man kan göra för roligt med denna blogg eller ge gärna tips på vad du tycker saknas. Både positivt och negativt tas tacksamt emot. Så kom igen klicka på kommentera. 

Av Johanna - 20 augusti 2010 22:33

Idag gick jag runt och rotade i mina gömmor efter ett raggsocksgarn men hittade en härva med lovikka istället, så satte genast igång att sticka en vante, har tummen kvar på ena och så en halv stickad vante. Sen kom mamma hit och höll mig sällskap en stund och faktiskt hjälpte mig att städa och ordna lite organisation i skåp och lådor (hon skyllde på att hon var nervös för att gå till tandläkaren.) Det uppskattades iallafall och nu har jag en hel garderob tom. Tänka sig vad mammor kan. 


Sen hittade jag en tyg snutt som blev kvar efter att mormor hjälpte mig att sy gardiner till vardagsrummet (avskyr att sy). Satte mig ner och klippte 1 cm breda remsor och började virka en rund matta. 


Så vad hände? 


Är dock fortfarande väldigt sugen på att sticka ett par stumpor till min pappa för att se om jag kan få dit hälen denna gång. Han ville ha den i svart och grått. Men det är bara super trist att man inte har pengar till att köpa garn. Men det kanske är bra och andra sidan. 


Jag hade lovat mig själv att inte starta nya projekt förräns tröjan som jag för övrigt har lite deadline på att sticka var färdig. Nu har jag istället massor och det kliar väldigt mycket i fingrarna. Jag vill göra allt detta på en och samma gång. Suck livet är hårt för en stickare ibland. 


Tack och godnatt

Av Johanna - 20 augusti 2010 07:47

Arbetet med pippitröjan i tunt bomulls garn går sakta med säkert framåt, eftersom garnet är väldigt tunt så känns det lite som om man stickar och stickar men aldrig kommer någon vart. Har iallafall bakstycket och framstycket färdig stickat, sedan också en ärm som snart är klar. Andra ärmen blir rolig att sticka och den ser jag fram emot att sätta tänderna i, två färgad. Får se om den ser ut som hej kom och hjälp mig när den är ihop monterad eller om den faktiskt blev schysst. Men jag tror nog att det blir en sjuhelsikes tröja. En tröja jag ännu en gång kan vara stolt över att ha stickat. Bara synd att tröjan inte passar mig för jag skulle med glädje använda den, bara jag kom i den. Sen är det synd att jag troligtvis inte kommer se denna tröja bärandes av personen i fråga så många gånger eftersom han inte bor här, men tanken på att den används är toppen. 


Nu blir det lite kaffe och lite ärmstickning, tills jag slocknar i soffan är så himla trött idag. 

Av Johanna - 14 augusti 2010 13:25

Då har man varit med och tävlat för att vinna lite garn. Jag vill verkligen ha det grå ullgarnet då jag vill testa åter en gång att sticka en häl på strumpa. Har aldrig lyckats nu vill jag prova igen. Vinner jag inte kommer jag att börja gråta. Eller nej så allvarligt är det inte. 


     


Sen skall denna virkas någongång hade jag tänkt enbart för att jag tycker att den är så gullig och så vore det intressant att se om man kan virka något som det inte finns ett utgångs mönster på från början. Utan att man helt enkelt skapar sitt eget. Är väl inte en sån som enbart följer mönster till punkt och pricka men tycker ändå att det är en säkerhet och någon slags snuttefilt att ha den där. Men nu ska jag prova bara för att se om jag kan. 


  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se